Musholmbugtens Bådeklub

At sejle er at leve

Om at have tid.

- tid bliver hvad man bruger den til...
Jeg har ikke tid - en bemærkning som er almindelig, både på arbejdspladsen
og i foreningslivet, når man beder en om at give et nap med.

bil22Min oldefar arbejdede 72 timer om uge. Det var 6 dage á 12 timer.
Han var smed, og ved siden af passede han sit job som brandmand i det frivillige brandvæsen - som kasserer i skytteforeningen og som min oldefar arbejdede 72 timer om uge.
Han havde en større køkkenhave og avlede selv alt, hvad familien spiste af grønsager.
Han havde otte børn, som han selv klippede, og hvis fodtøj han forsålede. Det meste af hans værktøj var hjemmefremstillet, og hvert efterår kløvede han yderlige 15 rummeter brænde til brug i komfuret og ovnen.

Min bedstefar overtog hus og have efter min oldefar.
Han kalkede også huset en gang om året, og køkkenhaven klarede det meste af familiens behov for grønsager. Også han var frivillig brandmand,bil66 og også han var i sangforeningen, men nodeskriveriet frasagde han sig, og i skytteforeningen var han menigt medlem.

Han var smed som sin far, og han arbejde 9 timer om dagen 6 dage om ugen - altså 54 timer.

Han havde 4 børn, som han selv klippede, men skomageren tog sig af forsålingen af deres fodtøj, og da kul nu var blevet almindelig, så blev brændekløvningen lagt på hylden, og det værktøj, som hans far havde lavet, rakte til det meste - ellers supplerede han med købte ting.

Min far arbejde 48 timer om ugen. Han var smed, men hans arbejde gav ham ikke tid til at være hverken i sangkor eller skytteforening,
Han  bil55var frivillig brandmand og havde 2 børn.
Frisøren klippede os, og vores have i det nye hus var mest til pynt og blev passet af min mor. Der skulle ikke kalkes, og da vi havde pejs, så købte han en rummeter brænde, som han flækkede for motionens skyld, vi fyrede med koks i centralfyret i kælderen, og hans værktøj blev købt hos isenkræmmeren.
Jeg har en arbejdstid på 37 timer om ugen, og selv om jeg er medlem af et par foreninger, så kommer jeg der ikke meget. Der er jo så meget andet.
Min far ville gerne have, at jeg forsatte familietraditionen som brandmand, men det kneb med tiden allerede, da jeg var lærling.
Jeg er smed og har en pæn samling elektrisk hobbyværktøj, men jeg bruger det ikke meget. Jeg får håndværk nok på mit arbejde.
Mine 2 børn vil gerne have sig frabedt, at jeg klipper deres hår, og når deres sko er udslidt eller umoderne, så køber vi nogle nye.
Vores have er dels græsplæne, fliser og terrasse, så hvordan skulle jeg få tid til køkkenhave?
Hvert år køber jeg en rummeter kløvet brænde til pejsen, og vores hus er heldigvis vedligeholdelsesfrit - bortset fra lidt maling, som min kone forstår, og gasfyret klarer varmen. Båden - ja den ordner min kone for, jeg skal jo også snakke lidt med vennerne i bådeklubben, men jeg har ikke tid til at være med i bestyrelsen - det tar jo også meget tid.
Så hvordan pokker skulle jeg også få tid til at skrive bare lidt til hjemmesidenbil44 om vores dejlige hobby, det er at sejle?
Men derfor kunne alle i andre jo godt gøre det - så jeg havde lidt at læse om på vores hjemmeside!.

Copyright 2016 - Musholmbugtens Bådeklub - All Rights Reserved.